Billig strømleverandør

Lokal strøm

Strøm er noe av det viktigste man har som bruker etter at primærbehovene er dekket. Mat, drikke og søvn er typiske primærbehov. Strøm sikrer disse primærbehovene fordi Norge er et kaldt land å bo i. Man sover godt i et varmt hjem, man spiser mat som ikke er frossen om vinteren og råtten om sommeren ved å bruke kjøleskap, ovner og frysere. Man kan selvfølgelig klare seg ganske bra uten noen av disse godene, men da bruker man fort hele dagen på å holde seg varm og lage mat. Ting tar tid uten strøm.

Du som bruker av strøm er heldig. Strøm er tilgjengelig nesten overalt og det er ikke noe problem å få det eller å kjøpe. De fleste må kjøpe strøm hvis man ikke har solcellepanel på taket eller en liten foss i hagen. Det er flere og flere eiere av eiendommer i Norge som har en foss i hagen. Disse har fått lov til å lage et lite kraftverk hvis de ønsker det. Dette lille kraftverket produserer strøm for deg og ditt forbruk. Det artige med disse små kraftverkene er at mange av de produserer mer strøm enn det de selv bruker. Da strøm er ferskvare må den gå et sted, enten til noen andre eller i søpla.

Disse små lokale kraftverkene produserer strøm til nettet samtidig som seg selv. De sender overskuddsstrømmen inn i lokalnettet og får dermed betalt penger av strømleverandøren som velger å kjøpe strømmen. Leverandøren kjøper ikke strømmen rett fra det lokale kraftverket, men ved at prisene er satt på Nord Pool Spot får det lokale kraftverket betalt etter hva markedsprisen sier at strømmen hans eller hennes er verd.

Dette er en artig måte å lage strøm på, men også fint for oss som bruker strøm at strømmen er produsert lokalt, at den er grønn og at vi kan se disse småkraftverkene der det er tilgang. Noen er skeptiske til å legge bekker og elver i rør, men når man ser rundt seg og ser hvor mye kull og andre energi forurenser bør vi være glad for at vi har så mye fin og grønn energi rundt oss.

Strømregningen

Strøm er et fantastisk produkt som vi ikke kan klare oss uten. Strømregningen som kommer i posten og er egentlig det avgjørende for om vi fortsatt kjøper strømmen vår av vår strømleverandør består av tre deler. Hva er disse tre delene? Når du forstår disse tre delene så er det lettere å forstå prisen for strømmen du betaler. Ser du da at prisen er høy og at den er billigere et annet sted er det bare å bytte til en billig strømleverandør. Det er ikke noe problem å bytte, det gjøres på 1-2-3.